Middelalderforeningen Laudator Temporis Acti

Det Gule Tårn er medlem og medstifter af Middelalder foreningen Laudator Temporis Acti

Links

Links til hjemmesider     Det Gule Tårn   finder særligt interessante

Maciejowski bible

Maciejowski’s Bibel illustrerer den første del af det gamle testamente fra skabelsen til David. Den blev lavet i perioden 1244 – 1254.

Fordi det i middelalderen var meget normalt for ”kunstnerne” at fortælle og illustrere historier fra gammel tid set med deres egen tidsalders øjne, er Maciejowski’s Bibel blevet til et superbt kompendium med enestående detaljer fra det 13. århundrede.

Middelalder Info

Flemming Elimar’s webside om alt der er værd at vide om middeladeren, herunder alle arrangementer, handlende, foreninger, musik osv.

Codex Manesse

“Manesse Codex “eller “Grosse Heidelberger Liederhandschrift “blev skrevet i mellem 1305-1340 i Zürich. Den indeholder kærlighedssange på højtysk skrevet af kendte og adelige poeter: Minnesänger.

Manuskriptet har afbildninger af alle poeterne, der fremstiller dem som noble riddere. Disse illustrationer giver et godt billede af tidens riddere, klædedragter m.m.

Bayeuxtapetet

Bayeuxtapetet beskriver både optakten til slaget og selve slaget ved Hastings i år 1066. Denne side indeholder en glimrende gengivelse af selve tapetet.

 

 

 

 

 

Et andet link til Bayeuxtapetet, men I tegnefilmsversion.

Links

Osprey publishing

Engelsk forlag der specialiserer sig i militærhistorie. Forlaget udgiver en masse rigtig gode bøger om enheder, slag eller kampagner.