Bøger

David Chen præsenterer i sit billedværk ”Illustrated Ancient Chinese Armour” en fantastisk computerskabt visuel beskrivelse af Kinas mange rustninger gennem Kinas forskellige dynastier og tidsaldre. Bogen beskriver i et væld af detaljer: opbygning, samling og anvendelse af hele rustninger og rustningsdele.

David Chen arbejder til dagligt som Art director i et stort kinesisk firma der udgiver computerspil. Her har han gennem mange år arbejdet med at skabe livagtige animerede figurer iklædt alle mulige rustninger, kampuniformer m.m. Det er denne erfaring han nu har brugt til at skabe illustrationerne i sin bog.

Tegningerne er baseret på David Chens mange års historiske studier af arkæologiske fund og afbildninger fra udstillinger og museer rundt om i Kina. Derudover har David indgående studeret diverse historiske afhandlinger om emnet, og har, med bistand fra eksperter på området, kombineret faktuel viden fra fund med sin brede viden og store forståelse for den praktiske brug af rustninger, og dermed kunnet skabe en fuldstændigt og meget detaljeret beskrivelse af de mange rustninger i gennem Kinas historie.

Bogen er foreløbig kun udkommet i et meget begrænset oplæg og kun med kinesisk tekst. David leder i øjeblikket efter et europæisk forlag, der vil være interesseret i at udgive hans bog på engelsk.

Selv om man ikke læser kinesisk, giver bogen alligevel en indgående forståelse af rustningers opbygning generelt, både kinesiske og europæiske, og vil være til stor inspiration for enhver der elsker selv at arbejde med rustninger.

Fascinerende bog om kinesiske rustninger

”Illustrated Ancient Chinese Armour”

Det Gule Tårn har efter aftale med David Chen fået lov til at sælge nogle få eksemplarer

af den kinesiske udgave af bogen i Danmark.

Hardcover, 210 x 285; 256 sider.

             Pris: kr.: 200.-